22-01-09

Joepie uit 'Van Vlees en Bloed' heet in het echt Nougat

joepie


Sinds vorige week zal ’een toereke met de Joepie doen’ nooit meer hetzelfde klinken als het uit de mond komt van slager André Vangenechten. Tijdens de vorige aflevering van ‘Van Vlees en Bloed’ eiste de hond des huizes ongewild een sleutelrol op door via een kleine camera de slager als ‘bospoeper’ te ontmaskeren. Joepie luistert in het ware leven naar de naam Nougat en woont in Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht).   De ontluisterende plotwending heeft voorlopig nog geen grote gevolgen voor de eigenaars van Nougat. Andere opmerkingen dan “Uwen hond is mij toch niet aan het filmen zeker?” kregen Linda en Stef Smets afgelopen week nog niet te horen toen ze een toereke in het bos met Nougat/Joepie gingen doen. Hoewel de meeste kijkers denken dat Joepie van het vuilnisbakkenras is, heeft de hond in het echt een stamboom en werd ze in het showcircuit zelfs verkozen tot Nederlands en Benelux-kampioen.

Lui

“Tom Van Dyck (maker van ‘Van Vlees en bloed’, red.) had een duidelijk idee over hoe Joepie eruit moest zien”, vertelt hondentrainer Walter Verhoeven van Animal Star Maker uit Brasschaat, die Joepie castte en de acteeropleiding verzorgde. “Het mocht geen te vlotte hond zijn, beetje lui, niet eentje die je alle dagen in het straatbeeld tegenkomt en hij moest tamelijk behaard zijn. Ik dacht direct aan een grand basset griffon vendeen.”

Supereigenzinnig

Stef en Linda omschrijven Nougat als “superlief en superaanhankelijk“. Maar ook wel “supereigenzinnig”, wat rastypisch is voor een grand basset griffon vendeen. Walter had dat laatste karaktertrekje wat onderschat. “Zes maanden hebben we geoefend. Haar groot jachtinstinct was een probleem dat we onder controle moesten krijgen. Zo’n bassets zijn geweldige hazen- en konijnenjagers. Maar achteraf beschouwd waren de binnenscènes moeilijker dan de buitenscènes. Ik wist dat ze haar rol kénde maar we moesten altijd afwachten of madame er zin in had.”  Stef en Linda Smets, die acht honden hebben, zijn in elk geval heel fier. “’t Is voor ons wel raar dat Nougat ineens een geslachtsverandering ondergaan heeft, want in de reeks spreekt iedereen haar aan met ‘hij’.”

Knuffeltjes

Nougat kijkt zelf geen tv. “Haar tante Pistache is wel altijd heel geïnteresseerd in dierenprogramma’s. Pistache kijkt elke donderdag naar ‘Van Vlees en Bloed’ en herkent de Joepie ook als ons Nougat.” Nougat gaat overal mee naartoe met de baasjes. “Zelfs op café. Maar bij de slager moet ze altijd buiten wachten.”  De grootste hondenvriend van de set? “Met Lucas Van den Eynde (slager André) en Tom Van Dyck (nonkel Luc) had ze meer een professionele relatie, maar Sien Eggers, die de rol van Liliane speelt, kwam ons Nougat altijd knuffeltjes geven.”

22:24 Gepost door Jo in Gegoolde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bekende mensen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.